Team Jeanne d'Arc
FISKEDAGBOG

29.04.2014

Så mandag formiddag at vejrudsigten lovede kanon vejr med 1-2 sekm. vind og høj sol for tirsdagen, men øv jeg havde jo eftermiddagsvagt. Så i gang med at ringe rundt til kollegaer på andre hold om de kunne tage en ekstra vagt, og jo det lykkedes. Kim, en af mine gamle kollegaer var adviceret om at det muligvis kunne blive til en Lakse tur, og da jeg mandag eftermiddag sendte ham en sms om at jeg havde fået afløsere, var svaret bare yes efterfulgt af en række smiley.

Tirsdag morgen var det så afgang 4.30 sammen med Team Maper og 1½ time senere var det mod 40 meteren på blankt vand og med solen lige stået op i horisonten. Vel ankommet til det der de sidste mange gange jeg har været ude, har været en god plads, er det med at få smidt planerboardene i vandet og så i gang. Kim har været med for nogen uger siden og kender efterhånden rutinen, så det går godt:)

Sidst vi var ude startede vi med Kim i bagbord og første fisk og derefter skulle vi så tage hver anden, hvilket resulterede at jeg fik den største. I dag havde Kim fået lov at vælge mellem første fisk eller side og valgte første.

Nå men vi er i gang med at sætte stænger og har fået sat de 8 af 12, da der pludselig sker noget. Dobbelt hug hvor den ene fisk springer flere gange 100 meter bag ude. Nu er det så Kim skal gøre et svært valg igen, for han valgte jo første fisk og nu skal han vælge stang ud af 2. Efter en god fight kan Kim lande en fin Laks på 5,4 kg, ny PR, uheldigvis viser det sig så senere at den anden som jo så tilfalder mig vejer 10,7 kg:-)

Vi går i gang med at sætte grej igen og når ikke at blive færdig for der igen er hug, og Kim kan igen lande en 5 kg Laks. Hen over dagen er der stille perioder afløst af mere hektiske. Over middag er der en af de helt stille og jeg siger til Kim at kl. 14 til 15 kommer der gang i det igen, og ja 14.02 er der fast fisk.  Kl. 17.00 som også plejer at være et af de gode tidspunkter, og hvor det er min tur til at fighte får vi et godt hug nede i 40 fod på riggen. Første udløb er et langt sejt træk på godt 900 fod hvor den kommer ud af vandet i et flot spring, og hvor den er ved at ramme en måge da den lander på vandet:)
Efter at have ryddet alle stænger undtaget dem på boardnene begynder en sej kamp hvor jeg har Laksen inde på ca. 150 fod 4 gange, hvorefter den bare stryger ud på 500 fod igen hvor der bare står og rusker.  5. gang kommer den ind på 165 fod og så slipper krogen, øv for jeg tror det var min livs fisk der smuttede. Det var måske nok der man skulle have ryttet det hele og lagt stille med båden:)

Ved 18 tiden hiver vi klumperne og kan sejle mod havnen, efter en god dag med mange oppe at vende. Det blev også til 5-6 næbgedder, så den helt store invasion af dem er ikke kommet i nu.

Team Maper har også haft en god dag med største på ca. 8 kg. Min gode ven Leif  "Team Blondie" var også kommet på vandet sidst på formiddagen og havde også et rimeligt fiskeri. Jeg kunne på VHF'en fortælle Leif at de fleste af vores fisk i dag blevet taget på Wriglo woblere, som er lavet af en af Leif's lokale fiskekammerater. Den fisket efter en 15 cm blank Dodger er gift:-)

I dag var der så lige en enkelt båd der ikke lige var klar over hvor separeringen er  og hvordan man sejler i denne, og det endte så med at den tyske kystvagt  der lå der ude satte gummibåden i vandet og kom på besøg.:)

Hen under aften, da de fleste både begyndte at melde om at de sejlede i havn, fik vi også en hilsen, og god tur ind fra Windprotektor der ligger og holder vagt ved vindmølleparken:) :) :)

Med fiskehilsen
Jørgen

Tilbage


Ja ikke noget at sige smilet er stort, godt vejr, flot fisk på 10,7 kg, og godt selskab.


Kim's nye PR på 5,4 kg også en flot Laks.