Team Jeanne d'Arc
FISKEDAGBOG

28.04.2013

Fridage lørdag/søndag og så var vejrudsigten endda god. Af sted lørdag morgen sammen Onkel Hans, Rasmus og Svanen behøver ikke træning inden Pukavik og blev derfor hjemme :) Maper var forhindret, og det er ellers meget svært at holde Per fra en fiskestang.
Af sted til 40 meteren og der blev vi så hele dagen. Der er rigtigt gode lodninger  både ved bunden og også oppe i vandet.  Vi får begge både Laks i båden, Hans op til 8 kg i et dobbelt hug og jeg selv den største på 6 kg.
Umiddelbart  efter denne har hugget sejler jeg lige ind i et strømskel hvor der er så meget møg/ålegræs at  planerboardene bliver trukket under vand og ned bag båden, og ja med 3 stænger på hver.
Efter en god lang kamp bliver alle stænger og planerboard hevet om bord og det er tid til at fighte Laks. Med besvær lykkedes det at fighte/sejle den ind til båden, men da den står ved båd siden er det med ca. 1 kubikmeter ålegræs siddende rundt om kusamoen. Laksen går fint et par meter nede men jeg kan ikke nå den. Så ikke andet at gøre end at lægge stangen holde i linen med den ene hånd og rive ålegræs af med den anden. Og jo det lykkedes at lande Laksen.

Sidst på eftermiddagen sættes kursen mod havnen hvor jeg lagde til kaj for overnatning og Onkel Hans kørte hjem for at komme igen søndag morgen med fru Joan som gast og sammen med Per, Team Maper.
Efter at have fået sat lidt varme på og gjort klar til natten smuttede jeg lige forbi Italieneren og fik et par store oksemørbradbøffer og et glas rødvin. Efter en tur rundt i havnen var det tid til at gå til køjs.

Op søndag morgen 05.30, varme vand til termokande pølserne, en tur til købmanden kl.6 og hente frisk smurte rundstykker og kaffe. Kl. 6.10 ankom Onkel Hans og Maper og kort tid efter er vi på vej mod 40meteren. Her fisker vi i samme  område som om lørdagen. Jeg får da også ret hurtigt en lille 3,6 kg Laks i båden og senere snupper Maper også et par fine spisefisk. Hos Onkel Hans er humøret ikke så højt da det ikke vil lykkedes for dem. Men alligevel da vi som aftalt er ved at rigge grej af ved 13,30 tiden kalder Onkel Hans op at da han har fået det halve grej ind er der Laks på en sideplaner. Så 2 min i lukketid er dagen reddet  med en Laks på 12,85 kg, ny BR og PR for Hans, og ikke mindst er håneretten tilbage:)

Umiddelbart efter sættes kursen mod Klintholm i et rigtigt l....vejr,da det var blæst en del op fra sv.

Et par gode dage i godt selskab var slut og så var det hjem ad.

PS. Lige et surt opstød. Nu havde jeg hele dagen forsøgt at holde mig i god afstand til de fleste andre både fordi jeg havde planerboard ude og var alene i båden. På et tidspunkt ligger jeg ca. ½ mil bag ved og på styrbordsside af Freddi Team Mette. Ind ude fra vores bagbord side kommer en Quicksilver med kurs direkte mod Mette. Freddi kalder båden op 4 gange før den reagerer og begynder at dreje af til deres egen bagbordsside.
5 min efter står jeg og tjekker grej, og da har Quicksilveren  igen ændret kurs og er nu ca. 20 m fra mit  bagbords planerboard med kurs direkte på tværs. Med 2 mand i båden der sidder og ser på grej og ikke ser i sejlretningen, ja jeg ved ikke hvad jeg skal sige. Jeg kaldte op 2 gange og først da jeg blev flabet og spurgte om de både var døve og blinde stoppede/dreje de af. Ud over at lave samme fejl over for 2 både ja så kom der da heller ikke noget svar på VHFen.  
 

Med fiskehilsen
Jørgen

Tilbage