Team Jeanne d'Arc
FISKEDAGBOG

 

27.07.2011

 

Så var der lige 4 fridage fra jobbet og så var der også lovet godt vejr. Så havde aftalt med Hans, Team Onkel Hans at vi skulle se om vi kunne finde finde de flade på Storebælt. Hjemmefra ved 8tiden hvor vi på vejen mødtes med Hans's far og bror. Jeg havde i dag gast med, en af vejens drenge Mads på 14 år som skulle prøve at være lystfisker.

Yderligere skulle Per, en kollega, jeg havde haft med til Møn også være der i sin "nye" båd. Det var jo sådan at Per på Møn fangede sin første Laks og så skulle han også "have sådan en båd" Per har så for kort tid siden købt en kriger, Warrior 165 med en 50 hk Honda og diverse udstyr. Efter at vi for 14 dage siden var ude og prøve båden på fjorden og hvor vi konstaterede at motoren ikke lød for godt, kørte Per båden til service hos Vestsjællands Marineservice. Ud over det normale service og udskiftning af tandrem  som Per havde kalkuleret med ved købet, blev der så bare lige konstateret at svinghjulet var i stykker, impeller og impellerhus var smeltet, og der var mere vand end olie i gearhuset. Ovenstående fejl kan jo ikke være sælger helt ubekendt , men der er jo nogen der er ligeglade. Godt det ikke var forår og Per var drønet til Rügen for at fange Laks, for det var ellers den besked han fik af sælger, en garvet trollingfisker, at det var bare af sted ud på Østersøen.

Nå men vel ankommet og med bådene i vandet kaldte jeg lige Team Maper op så vi kunne høre om hans nye GARMIN Vhf 200 med tilhørende AIS virkede. Og jo Per var der med det samme på Vhf'en. Han havde været ude et par timer med et  par  gaster og havde allerede fanget ca. 15 af de flade.  Ved en forespørgelse til motoren, lyder den ikke helt rigtigt siger Per.

Kursen bliver sat mod pladserne nord for Egholm efter vi lige har været forbi Team Maper der lå lidt længere sydpå. Efter at gasten Mads, havde fået lidt instruktion  gik der ikke ret lang tid før han kunne lande sin første skrubbe.  Kort tid efter var det min tur, og lidt senere da jeg lige skulle hente noget i kabinen, snuppede Mads lige min stang for der er fisk på sagde han. Efterfølgende skulle Mads så lige prøve at smide Skrubben i nettet, og det var ikke lige så nemt for den dumme fisk slog med halen. Efterfølgende lavede vi en lille konkurrence og aftale om at den der ikke fangede fisken skulle komme den i nettet. Da vi sluttede fiskeriet ved 15 tiden var resultatet 16 til kaptajnen og 4 til Mads. Så Mads fik lært at komme flade i nettet :-)
Mads opdagede ellers at jeg havde en lille trækølle (priest) liggende og spurgte om vi ikke bare kunne give de fisk et gok i nøden så de lå stille, for så var det jo meget nemmere at tage dem.

Som sagt tog vi ind ved 15 tiden da der var kommet en del vind.  Onkel Hans havde også fanget en 20 stk. og det samme havde hans bror og far. Ved et opkald til Team Maper, fortalte Per at de var på omkring 50 flade, hvor af der var et par rigtigt store på 48-49 cm.

Og jo, så var det jo også i dag det nye legetøj skulle afprøves/kalibreres, en Fish Hawk X4 :-)

 Med fiskehilsen
Jørgen og Mads

Tilbage