TEAM JEANNE d'ARC 
FISKEDAGBOG

27.05.2010

Vejrudsigten  for torsdagen 0-2 vind og sol. Så afsted til Møn. Ankomst kl. 7.30, kun 3 trailere på havnen.
Afsted med kurs mod Klinten/Kondomet. Fra Klinten og ud, græs og græs, Kondomet endnu mere græs, man skulle tro der havde kørt en grønthøster, endelig i den østlige ende af Kondomet kunne grejet sættes.


Efter en 1½ times fiskeri udløses klemmen pludselig på styrbords downrigger i 55 fod. Kommer den op, nej ikke rigtigt men den bliver heller ikke nede, men heller ikke rigtigt det store udløb. Farten ned på 1 knob og Dipsy på styrbord side og den stakkede på samme rig bliver indtaget. Downriggeren op. De øvrige 7 stænger får lov at stå, for det er da vist en torsk. "Torsken" bliver holdt hårdt og følger rimeligt med ud på styrbords side hvor der er frit. Pludselig ser jeg noget blankt komme til syne nede i vandet og den skyder lige et par meter op i luften før den lander med et plask, for derefter at stå stille med siden til.  Nu er gode råd dyre og med kejsen klar bliver den efter en vending bagud, tvunget ind til bådsiden hvor den bliver nettet i første forsøg. Da den i netposen rammer dørken ligger blinket løst uden krog. Det viser sig at springringen er helt udrettet og da jeg åbner kæften på fisken ligger krogen løst her, ja hvor heldig kan man være :-) "Torsken" er en super flot Havørred på 72 cm og vejer 5,40 kg.

Se video her

En  god ½ time senere står jeg og roder med videokameraet sker der igen noget. Begge de nederste stænger i 45 og 55 fod på downriggerne udløses og der flås line af. Kameraet op i stangholderen på targabøjlen og hvad sker der. Jo den ene, styrbord ser ud til at komme op den anden bliver nede. Hvad er det, ja jeg plejer jo at sige at man ikke er i tvivl når det er blankfisk, de kommer op, Torsk bliver nede. Men jeg er jo lige blevet snydt af ovenstående skønhed. Ned i fart og alle øvrige stænger ind. Styrbordsfisken var den der kom næsten helt op og tog det længste udløb så den tages først. Den følger roligt med og det viser sig snart at det er en Torsk på 3 kg.
Nå men hvad så med den anden, jo den er noget tungere og det viser da sig da også at være en PÆN Torsk der vejes til 6,5 kg. Og den er jeg næsten lige så glad for som for ørreden for det er meget længe siden jeg har fanget en Torsk med lidt størrelse. Glæder mig til at få den kogt med sennepssovs, mums :-)

Alle 3 fisk bliver taget på strækningen nordøst for Kondomet og over mod Krigers. Efterfølgende bliver kursen sat på 40 m kurven sydpå, for at ende ved Mødestedet nede nord for sepereringen. Da det midt på eftermiddagen ser ud til at det er ved at trække op til noget sort over Møn/Falster bliver grejet hurtigt taget ind og kursen sat mod Klintholm med 25 knob, hvilket gav en lille times sejllads. Inden jeg når havnen begynder vinden lige så stille at komme og da jeg kører fra havnen kommer der en ordentlig skylle.
En god dag med rigtigt godt vejr det meste af dagen. Så ikke en eneste båd på vandet. Temperaturen var iøvrigt 8,5-9 gr.

Med fiskehilsen
Jørgen

Tilbage