Team Jeanne d'Arc
FISKEDAGBOG

22.04.2015

Fridag og stille vejr, ja det kan kun blive til en tur på det blå kontor.  Efter at have gået /ligget flere dage med en dårlig hofte/ryg vil det være godt at komme ud og få lidt frisk luft, så i dag er store Kim fra jobbet inviteret med som gast. Hjemme fra kl. 06.00 og efter 5 kvarter i bilen til Klintholm må jeg erkende at dette var ikke det bedste for ryggen:( Men med stor hjælp fra Kim bliver båden gjort klar og søsat og så er det ellers af sted mod 40 meteren.

Sagt med det samme det var ikke en af de bedste dage på vandet, for alt gik i ged fra starten. Først knækker snupperen til det ene planerboard og vi må lige rundt og hente det. dernæst formår jeg at køre en masse løs snor fra planerboardet ind bag spolen på akslen, så det ender med at jeg må ud gennem dækslugen til fordækket og få snoren fri og derefter have den monteret i masten, en rigtig dårlig løsning med en dårlig ryg stående i stævnen på Dragoen:)

Efterfølgende får vi da sat grejet, alle 13 stænger, og her er kommentaren fra Kim "jeg er slet ikke overtroisk" Men ja det var der da også en løsning på for da vi kort tid efter er der et hug på en af Kim's stænger og jeg tager så farten af båden, hvorefter vi i øvrigt mister fisken. Da jeg igen øger farten på båden har jeg ikke set at elastiksnoren op til planerboardlinen, har fået fat i hjulet på den stang der ligger ud i styrbordsside, med det resultat at da planerboardlinen strammes op bliver stangen af elastiksnoren skudt i en fin blød bue ud i Østersøen, nå ja overtro eller ej, nu fisker vi så med 12 stænger:)

I dag er min favorit Wriglooer sat i Kim side for jeg har lovet ham at forsøge at finde en 10+ til ham, og her plejer der jo at være garanti med Wriglooen. Vi kommer et godt stykke hen over middag og der sker bare ikke det mindste, meget få fødefisk, og kun en stor Næbgedde bliver kroget i siden  på tyven.

I styrbords side er der i 60 fod sat en anden af mine favoritter, Wrigloo i Åmålfarver, specielt fremstillet i 4 eksemplarer til mig, af hr. Larsen, Wriglooens opfinder:) Oven over denne i 30 fod går en anden favorit "Guldet" der er monteret efter Water Wolf cameraet.
Pludselig sker det vi har ventet på, Åmålfarven i 60 fod har slået til. Vi rydder nu begge rigger og Kim for stangen  med fast fisk på for det kunne godt se lovende ud, men nej Kim må nøjes med en Laks på 5,5 kg. Da den er i kassen er det tid til at sætte greje igen og jeg snupper Åmål og den køres ned i 30 fod. Da jeg griber ud efter stangen med cameraet på og skal til at sætte det ud udløses Åmål igen:) og jeg kan efterfølgende fighte en Laks mindre end Kim's, nemlig på 5,3 kg.

Efterfølgende sker der ikke mere og ved 15.45 tiden ser det ud som den vind der lovet skulle komme ved 17-18 tiden, er ved at indfinde sig, så derfor rigges der af og kursen sættes mod havnen.

Jeg startede som sagt med en masse smerter i ryggen, men på et tidspunkt midt på dagen fik jeg uforvarrent drejet/strukket mig til den ene side da jeg skulle have fat i en stackerklemme, og ja det gav et lille smeld i ryg/hofte og smerten var ligesom ved et tryk på en kontakt, væk:) Var øm resten af dagen men uden smerter, så hvad der startede dårligt endte godt.

I øvrigt  viste det sig ved gennemgang af undervandsvideoen at der lige havde været en enkelt følger også, se her

Fiskehilsen
Jørgen

Tilbage

Kim med 5,5 kg sølvtøj.

Wrigloo i Åmål farver