Team Jeanne d'Arc
FISKEDAGBOG

15.10.2011

Efter at have været tvunget på land p.g.a.  mekaniske problemer på båden,  blev dette så endelig lavet lørdag formiddag, og jeg var derfor klar på Storebælt ved middagstid. I dag var det meningen at jeg ville satse målrettet på Hvarrer, men en enkelt stang blev også rigget til med nybundet forfang og børster. Havde udset mig et område hvor jeg ikke før havde fisket, og ville simpelt hen bare tage et drev over en længere afstand og med forskellige dybder.  I første drev blev det til et par fine Skrubber på den stang der bare var sat i holderen og ellers ikke andet.
Andet drev blev rykket lidt  og på et tidspunkt rammer jeg en knold  som viser sig at være en muslingebanke. Her bliver sildestykket , på den stang jeg står med i hånden, taget og samtidig bukker den anden stang sammen med et dobbelt hug.  2 fine Skrubber og en Rødspætte kommer op, samtidig med at der følger flere efter helt op til overfladen. Fladfiskestangen bliver hurtigt sendt retur hvilket resulterer i en ny dobbel.  Tre gange når jeg ned på knolden og det resulterer i 5 flotte flade.
Nu er linjen lagt og der bliver lagt et drev der starter en til to mil fra knolden og til svarende til efter. Men lige så dødt der uden for knolden lige så kanon godt er der på knolden. Så ligeså snart jeg var ved knolden blev Hvarrestangen sat i holderen og så var det den anden stang det gjaldt.  Midt på eftermiddagen blev Hvarrestangen sat til side og en ekstra stang til de flade blev rigget til.
I de næste 2½ time var det  helt forrygende, så derfor var mindstemålet blevet sat til 30-32  og der blev fanget en del op til 40-42 cm.
Ved +100 opgav jeg at tælle mere, og den sidste ½ time blev stort set alt udsat. Da jeg fisker med cirkelkroge er dette ikke noget problem, da ingen af fiskene er skadet ud over det lille hul der bliver yderst i munden på dem.

Kl. 18.00 var jeg i havn og hjemme blev kassen optalt til 36 rigtigt pæne flade. Nogle få men rigtigt flotte Issing og ellers Skrubber og Rødspætter. Hvarrerne, ja dem fik jeg ikke nogen af, men det kræver nok også lidt mere disiplin og så er det jo ikke på en muslingebanke de skal fanges. Der må gøres et nyt forsøg :-) 

Med fiskehilsen
Jørgen

Tilbage


Her efter de første 2½ times fiskeri