Team Jeanne d'Arc
FISKEDAGBOG

 

12.05.2011

 

Havde aftalt med Hans, Team Onkel Hans at vi skulle se om ikke det var vejr til en tur til Møn i dag. Hjem fra nattevagt 22-06 og ringe til Hans, det er møj tåget så jeg sover lige et par timer. Op kl. 08.30 og af sted 09.30, solen er kommet på himlen, men ved ankomst til Klintholm er det så tåget at man ikke kan se ydermolen. Vente en god times tid, men så letter tågen og vi letter mod Bananen. Vel ankommet og med de 3 første pinde sat går motoren i stå. Det sker da ikke med en Suzuki, men jo og jeg kan ikke starte den igen. Ind med grejet, opkald til Hans at jeg måske har brug for hjælp. Aktivering af CoastKeyen giver godt nok klarsignal men starteren virker ikke, bliver lidt hed om ørerne for vi skal jo til Pukavik på lørdag. Ups. den stå jo i gear og så kan den jo ikke starte, så i frigear og Zukien spinder som en mis (fejl40)
Grejet sættes og kursen sættes op gennem Bananen. I den nø ende udløses den nederste downrigger (60 fod på Klovn) pludseligt og ud af vandet kommer en Laks i et kæmpe spring, som gentages i samme øjeblik den rammer vandet, for derefter at spurte næsten 900 fod bagud før den stopper. Inden jeg får de øvrige stænger ind har den fået kæmpet sig ud på 1230 fod, hvorfra en lang sej kamp foregår. Efter ca. 25 min ligger der en smuk blank Laks på dørken, 94 cm 8,40 kg.
Efter en tur tilbage op gennem Bananen får jeg endnu et godt hug på riggen, denne gang i 40 fod, og det resulterer i en Laks på 80 cm, 5,20 kg.  Efter et par vendinger uden at der sker mere, selvom der ses både det ene og det andet på loddet sættes kursen mod havnen.
Hans havde også et godt tilbud på riggen, men desværre valgte laksen lidt mange flyveture og røg af krogen.

En rigtig god eftermiddag i dejlig sol og blankt vand (næsten for godt) og så var der ikke så mange Næbgedder.

I morgen står den på rengøring af båd og så skal der pakkes for lørdag går turen til Pukavik.

Her er lige en stump video fra fighten.
Som det fremgår af videoen har jeg en båd på min styrbord side som jeg beder om at trække lidt væk selvom det er mig der skal vige. Jeg fik da vidst ikke sagt tak, men det er hermed gjort.
Yderligere meldte en god gammel bekendt, Peter Paroni sig på VHF'en. Peter og junior boede jeg sammen med på min første Pukaviks tur i 99, et par rigtige rare mennesker.

 Med fiskehilsen
Jørgen

Tilbage