Team Jeanne d'Arc
FISKEDAGBOG

09.08.2013

4 fridage venter, og fredag eftermiddag ser det ud til at vinden skal lægge sig og det så skulle holde til godt lørdag middag. Men nej det holder ikke lige, kl. 15 ser det ud til at vinden lægger sig nogen timer, og at lørdagen blæser væk, så det er med at komme af sted til Korsør for en aften tur, uden overnatning som det ellers var planlagt.
I dag er det udelukkende de stribede der er målet, fordi der skal fyldes i fryseren, så der lidt til at øve sig på at ryge/røge, i den røg ovn som forhåbentlig snart er klar:)

Vel ankommet til broen kl.17.30, bliver grejet sat med 2 stænger med blink og makrelforfang og så en ren tyv i kølvandet og kursen bliver sat hvor vi tidligere har fanget Makrel. Men der sker ikke rigtigt noget  før jeg ved 20 tiden begynder at gå mod lidt lavere vand. Pludselig bukker begge stænger med makrelforfangene sammen,og der trækkes line af. Jo 2 stænger med fuldt hus og de bliver der alle. Når oven i købet at få den ene stang ud igen og få 2 stk. Makrel mere. Der efter sker der ikke noget de næste 3-400 m så tyven tages ind og kareten vendes . Da jeg nå frem til punktet  er der igen aktion på begge stænger, men da jeg formår lidt kludder på første stang  er der kun en tilbage på nr. 2.
De næste 5 kvarter sejles der frem og tilbage over punktet og hver gang er der flex på stangen. Efterhånden er kl. blevet godt 21 og vinden er begyndt at tiltage og vise lidt tænder og mørket er ved at indfinde sig, så kursen sættes mod havnen med en næsten fyldt køletaske, hvor af der er Makreller på op til 6-700 gr. så missionen er løst. Makreller til fryseren/røgovnen.

På et tidspunkt kommer der et af de store passagerer skibe fra Colorline, og i rette vinkel fra broen ser det ud som om at der kan den da ikke komme under, men jo der er luft nok.

  

Med fiskehilsen
Jørgen

Tilbage