Team Jeanne d'Arc
FISKEDAGBOG

03.04.2012

Så kaldte Møn igen. Havde aftalt med Per Team Maper at turen igen gik til Møn.  Havde i dag en kollega, Kenneth,  med som gast og tuen gik selvfølgelig ud til 40meteren. Vel ankommet instrueres gasten i det mest nødvendige vedrørende grejsætning. Vi starter yderst med hver sin planer og dernæst en mere. Da jeg skal til at sætte den tredje pind hyler pinden med den yderste planer og et langt udløb på små 400 fod er i gang. Pludselig stopper den og jeg kigger på stangspidsen som ser underlig slap ud. Og jo linen er knækket og planer flyder bag båden, æv. På den igen med at sætte grej og vende rundt for at finde planeren, hvilket lykkes efter et par omgange på området.
Som dagen skrider frem sker der ikke en dyt for vores vedkommende, men vi hører da om spredte fangster og i perioder sker der rigtigt meget. Maper melder to gange over radioen, først en 6 kilo og dernæst en lille 10er.
Ved 1tiden melder Per at han trækker grejet og sejler i havn da han skal på natjob kl. 22.00.

Vi bestemmer os til at tage et par timer mere, og kursen bliver sat lidt mere nord og derefter mod vest, 30 m kurven. Kl. ca. 14.50 kan jeg se et par strømskel lidt fremme og jeg siger til gasten at nu er der Laks. På de 5 min der går indtil vi når det første strømskel, når gasten at falde i søvn i stolen. Idet vi når skellet , udløser klemmen i 40 fod og hjulet hviner bare der ud, det er LAKS. Gasten får lige et spark og hopper forbavset op. Der er Laks der siger jeg og peger, nej nej siger han og peger på stangen med Kusamo i samme side. Og jo den god nok, DOBBELTHUG.
Efter at have bjerget alt andet grej kan vi tage vær sin stang og sætte båden i frigear. Efter et par rigtigt gode fight, kan vi ca. 40 min. senere beundre et par rigtig flotte tvillinger, på 11,2 kg for begge. Efter de obligatoriske billeder bliver kursen sat mod havnen, en god dag var slut.

Med fiskehilsen
Jørgen

Tilbage