PUKAVIK
12-19.05.2012

 

Ja så blev det igen uge 20, og lørdag kl. 10.00 mødtes vi som skulle til Pukavik i Boserupskoven øst for Næstved. I år var det følgende Team og besætning. Team Svanen med John og Peter hytte 1,  Team Rasmus med Peter også hytte 1, Team Onkel Hans med Joan og Hans i hytte 6, Team Lola med Johnny og Lone (Thomas gast fredag) i hytte 4 og undertegnede Team Jeanne d'Arc med Jørgen i hytte 5. Efter samling blev kursen sat mod det Svenske, med et første stop i Karlslunde hvor der var aftalt opsamling af yderligere et Team. Team Ternen i år med Finn og en bror og en svoger til hytte 2. Team Kallestrup hytte 7  (Skorstensfejeren fra Samsø, nu Horsens) med junior Simon, Inge og Jan ville støde til senere på ugen.

 

Efter at alle havde kort havde hilst på hinanden blev den "endelige" kurs sat mod Karlshamn, eller rettere som vi plejer til et stop halvvejs på Ekkerödsrasten hvor vi får vores rejemad eller pyt i panna til frokost inden turen går videre.

Efter ankomsten blev der stille og roligt pakket ud og bådene blev gjort klar..

 

Ugen forløber  som den plejer, med fællesspisning på førstedagen, tur til Mørum med kaffe og grøn lagkage på Nina's konditori, tur til Harasjömåla hvor der grilles (på nyrenoveret grilplads), ugen afsluttes på fiskerestauranten, fredag aften

 

Vejret viste sig fra den bedste side, hvad angår sol og varme, med vinden var det lidt anderledes det blæste rigtigt meget et par dage, så det blev til 3-4 fiskedage.

 

Vedr. fiskeriet må det siges at være i top, og Peter (skraldemand) Team Svanen startede som han plejede med søndag efter meget kort tids fiskeri at lande en LAKS på 14 kg.


Jeg selv var så uheldig at tabe mit net på vej ud om morgenen, og da jeg senere på dagen skulle forsøge at gaffe en 10 kilos fik jeg lagt stangen på rælingen hvor linen fik fat i en stangholder og så var den knækket. Senere smed jeg en (lignede en +15) som sprang et par gange for derefter at tage udløb til 600 fod, hvor fra den ikke var til at rokke. Pludselig slap krogtaget og den var væk.
Begge fisk for øvrigt taget på planerboard som det var første gang jeg skulle prøve. I øvrigt med et par elektriske Walkerdownrigger til at køre boardene ud og ind med og det virkede perfekt, også for en nybegynder :-)
Mandag var det blæsevejr så jeg fik købt et nyt net i Fiskeshoppen,1299 skr. og det jeg smed over bord var købt samme sted i 1999 for 350 svk.!
 

Tirsdag morgen blæste det også en del så det var ikke alle både der var ude. Team Svanen sejlede ud til Godmorgenbøjen ville fiske her fra og op til Hanø og tilbage. Grundet den megen vind agerede John autopilot imens Peter satte sit grej. Da Peter har sat den første pind på riggen og er ved at gøre klar til næste kommer skraldet fra den første og de kan senere nette en 8 kg Laks.
Onsdag morgen er der stadig lidt vind/dønninger som senere lægger sig og det bliver en rigtig god dag hvor alle er på vandet, også Team Kallestrup som er ankommet tirsdag eftermiddag.
I Svanen gentager de det samme som fra om tirsdagen på samme punkt og efter Peter igen kun når at få sat første pind. Denne gang er det en Laks på 9,5 kg og nu er John parat til at sætte Peter af på en øde ø (det kunne være Malkvarn) se nedenstående Video1.
Jeg selv kan inden for 15 min. nette 2 x 5,5 kg taget på samme rig i 40 fod og på samme blink (min Møndræber) se Video2

 

Det endelige resultat af turen blev nedenstående.

 

Team Svanen - Peter - søndag Laks 14,0 kg, tirsdag 8,0 kg, onsdag 9,5 kg.
Team Svanen - John - onsdag Laks 4,5 kg, fredag 9,5 kg.

 

Team Rasmus - Peter - søndag Laks 10,5 kg og 1 mistet, tirsdag 1 mistet, fredag 10,5 kg og 1 mistet.

 

Team Lola - Johnny - søndag Laks 4,5 og 9,5 kg, fredag 10,0 kg og 1 mistet.

Team Lola - Lone - fredag Laks 13,0 kg.

Team Lola - Thomas - fredag Laks 14,0 kg.

 

Team Onkel Hans - søndag Laks 11,4 kg, 1 mistet, tirsdag 2,0 kg 1 mistet, onsdag 5,7 og 6,7 kg, fredag 2 mistet.

 

Team Ternen - onsdag Laks 14,7 kg

 

Team Kalllestup - Simon, Inge og Jan - onsdag Laks 4,0 (som er deres første Laks)

 

Team Jeanne d'Arc - Jørgen - søndag 2 mistet, onsdag 2 x 5,5 kg, fredag 1 mistet.

 

I alt blev der fanget 20 Laks, 173 kg snitvægt 8,65 kg, herudover blev der smidt 9 stk.

 

I år var det småt med andre danske både i Kollevik, dog var den blå Nordan fra Glumsø med far og søn på plads og ligeledes Brittenmor med Eddie og Asger, det blev også til et par enkelte pæne fisk til disse både.
Om søndagen kunne vi på vandet høre andre danske både der lå ved Haslø som havde et godt fiskeri der ovre.

 

Med de bedste fiskehilsner.

Jørgen ”Team Jeanne d’Arc”

Fotogalleri 1     Fotogalleri 2    

Video1   Video2