PUKAVIK
9-16.05.09

 

Lørdag kl. 10.00 mødtes 5 bådteam, Team Svanen med John og Peter hytte 1, Team Alma med Jens og Tommy hytte 11, Team Rasmus med Peter også hytte 1, Team Onkel Hans med Joan og Hans i hytte 6,  og undertegnede Team Jeanne d'Arc med Jørgen og Jane hytte 5, i Boserupskoven øst for Næstved, for at tage på den årlige Laksetur til Pukavik i Sverige. Efter samling blev kursen sat mod det Svenske, med et første stop i Karlslunde hvor der var aftalt opsamling af yderligere 2 Team. Team Ternen med Finn og Jens samt et par brødre til hytte 3, og Team Kallestrup (Skorstensfejeren fra Samsø) med junior Simon, Inge og Jan i hytte 7.

 

Efter at alle havde hilst på hinanden blev den "endelige" kurs sat mod Karlshamn. Efter et kort ophold på rastepladsen lige efter broen skulle jeg sætte fartpiloten på 85 og så ellers finde Karlshamn. Med skam må jeg erkende at det gik ikke så godt. Ikke nok med at jeg missede den første afkørsel, men nr. 2 blev også overset, og da de endelig også vågnede ned i rækken og gav mig et mobil kald havde vi kørt en ½ time. John spurgte om vi var på vej til Salttraumen eller om vi ikke lige skulle dreje af. Jo vi drejede så af. Vi og 3 andre Team tog så den anden af 2 lige efter hinanden efterfølgende afkørsler og pludselig holdt vi på den ene side af hovedvejen og de 3 andre kom op af en anden tilkørsel på modsatte side. Der var lige det ved det at de kunne dreje til højre og vi havde autoværn i midterrabatten, så vi også skulle mod højre - mod Malmø.

Nå men vi måtte så lige 10 km tilbage før vi kunne komme rundt, men så fik vi jo også set det hele en gang til. Efter denne afstikker mødtes vi med de andre på Ekkerödsrasten hvor vi fik frokost inden turen gik videre.

Efter ankomsten blev der stille og roligt pakket ud og der efter gik alle en tur ned til Fiskeshoppen for at handle lidt og se afslutningen på Laksefestivalen

 

Inden spisning blev der efter bedste evne givet gode råd til Team Kallestrup, som var i det svenske for første gang. Der blev gennemgået søkort, talt fiskemetoder, udleveret waypoint mv.

 

Efter aftale holdes der fællesspisning i hytte 2, der udelukkende var lejet med det formål at det var det fælles samlingspunkt, hvor der var plads til alle 16 mand/kvinder. Lørdagens fællesspisningen bestod af alskens fisk, sild, makrel, kibbers mv. samt de små glas, og et par dåser på bordet.
Dette gav en rigtig festlig optakt til en rigtig god uge i kammeratligt sammenvær.

 

Søndag morgen kl. 06.00 var alle, undtagen Team Alma, klar til at sætte bådene i, i Väggahavnen og kursen blev efter aftale sat mod Tanghallan af indenskærsruten. Efter et par timers trolling kom der melding fra Team Svanen at gasten Peter havde landet en Laks på 6,0 kg. Det var iøvrigt også Peter der i 08 efter få timer fange turens første blanke.

Team Alma havde i dag valgt Hässelø som udgangshavn. Da de havde store problemer med autopiloten brugte de de første 4 timer til at rode med denne, og den kom iøvrigt ikke til at virke. De fik ikke gevinst med fiskeriet og det gjorde vi andre ved Karlshamn iøvrigt heller ikke.

Fællesspisnigen i dag var stegt flæsk og persillesovs. Færdigretterne var som sidste år tilberedt af fru Skovbo, og der manglede bare ikke noget. Dette var bare perfekt, så TAK for mad, fru Skovbo.

 

Vedr. det at have autopilot i båden, skal det lige siges at Team Onkel Hans'es (AP12) pilot inden turen var defekt, så gasten Joan havde udnævnt sig selv til AUTOPILOT- se her. På Team Kallestrup var det også gasten Inge der fungere som PILOT, for at styre sådan en "bette" båd kunne jo ikke være noget problem, eller hva. Jo når der er lidt vind/bølger er det nu ikke lige så nemt.

 

Mandag morgen igen kl. 06.00 tog alle Team via indenskærs ruten ud til øst for Ternø. Jeg selv blev på et begrænset område ved Tanghallan, hvor vi sidste år fangede 3 Laks. Første melding om Laks i båden kom sidst på formiddagen timer fra Team Alma hvor det var gasten Tommy der havde landet en Laks på 6,2 kg, øst for Ternø revet - se her.

Senere var det så Team Onkel Hans'es tur, hvor kaptajnen i al beskedenhed landede en Laks på 7,6 kg medens AUTOPILOTEN, holdt skivet på ret kurs. Omkring 15 tiden kom vinden og alle besluttede at tage i havn.

Dages ret i dag, STORE hakkebøf, med bløde løg.
 

I dag, tirsdag var jeg ene ude da gasten havde valgt at blive på land og pleje sin dårlige ryg. Jeg satset på på den dybe 30 m rende der går ud syd om Hanø, uden resultat. Svanen og Rasmus er gået lagt sydover (de talte om Cristiansø på et tidspunkt) Onkel Hans kører på motorvejen mellem Ternø og Hanø, Ternen og Alma ligger rundt Ternø. Team Kallestrup havde ligeledes valgt en fridag, med henblik på at se lidt af området, bla. Mørum.

 

Og ellers så skete der ikke noget, eller hva. Nå jo det var i dag jeg kom af med drillerierne fra 08 hvor jeg havde glemt at løfte motoren op så jeg fik lavet en plovfure foran hytte 5.

Onkel Hans mente der skulle fornyelse til så da alle var kørt mod havnen kl. 6.00 valgte Hans at smide båden af traileren midt på asfaltvejen foran hytte 5. Gud ske lov skete der kun mindre skader på gelcoat på køl og på et 30 cm langt stykke på hækken, samt lidt skrammer på motorben.

Efter at Hans havde bandet og svovlet lidt, og kastet kasketten i jorden blev den manglende strop på spillet sat i båden og så blev den eller hevet på traileren.

Efter ordre fra Jan, Team Kallestrup der var hidkaldt af fru Peterson, blev kursen sat mod havnen hvor båden blev sat i for afprøvning af motor og for lige at få pulsen ned. Kort tid efter var Onkel Hans på vej ud til os andre, chokeret men fattet. Da det heldigvis gik godt skal han nok ikke forvente det bliver glemt lige med det samme.

 

Dagens ret, krebinetter med stuvet hvidkål.

 

Onsdag, samme tid, men i dag tager jeg til Ternø revet og fisker her fra ned mod Tanghallan og videre øst på. De øvrige både satte i dag kursen direkte Hanø og spredes her fra.

I dag er gasten med på Jeanne d'Arc og hun fremviser et nyt Northern King blink hun havde købt i Fiskeshoppen (det ender nok med at hun vil have sin egen grejkasse).

Alt bliver prøvet i dag uden gevinst  ud over nogen pæne Torsk  på 4-6 kg på kanten ved Kallepanden/Tanghallan. Øvrige både har heller ikke heldet med sig, selv om de er spredt over et større område. Ved godt 2-tiden blev kursen igen sat mod havnen af indenskærsruten.
Aftenhyggen er henlagt til fiskerestaurenten på havnen hvor der spises Väggaspecial og Spätte med mos.

 

I dag torsdag er vi 4 både, Svanen, Rasmus, Onkel Hans og Jeanne d'Arc der har aftalt at gå langt ud sydpå til 40 m kurven og følge den øst på. Dagen ligner de foregående dage hvad angår vejret, lidt krusninger de første par timer fra n-nv, hvorefter det er blankt vand til 12-13 tiden hvor vinden så går i s-sø. Midt på formiddagen får Team Alma et godt hug i området øst for Ternø og Jens kan lande en Laks på 5,1 kg. Ud over Alma's Laks er det en 0-bon til os andre.

Dagens ret, mørbradgryde.

 

Fredag, sidste fiskedag. Jeg er i dag alene i båden og satser på østsiden af Ternø revet fra morgenstunden, fordi der de foregående dage, dagligt er fanget eller mistet Laks i tidsrummet mellem 8 og 9. Vores andre både spredes i området fra Godmorgenbøjen og ud til Hanø.

Kl. 8.15 er jeg på vej ind langs østsiden af revet, og endelig kommer hugget. Det er på gastens (som jo ikke er med) sideplaner, kusamo monteret med hendes ny indkøbte NT. Ingen tvivl, linen skærer direkte til overfladen og noget blankt kan ses 550 fod ude. Hurtigt bliver de øvrige 8 pinde indtaget , båden sat i frigear, og fighten kunne begynde. Efter små 15 min. lå Laksen på dørken, selvom den lige havde hængt i den ene krog udvendigt på nettet.

6,2 kg vejede dyret - se her. Praleflaget blev hejst og de andre fik en melding på radioen.

Jeg blev selvfølgelig i området og fiskede det på kryds og tværs. Onkel Hans og Rasmus prøvede også lige det samme punkt uden held. Omkring middagstid blev kursen sat mod Tanghallan. Kl. 14.00 kom vinden, så grejet taget ind og der blev takket af for 2009.

De øvrige både havde ikke haft nogen kontakter idag.

Dagens ret bestod af at pigerne havde indkøbt af salat og tilberedt dette. Vi andre grillede de "store" bøffer, og der blev drukket et par glas god rødvin og hygget.

 

Lørdag er hjemrejsedag så op kl 07.00, spise morgenmad, pakke sammen og rengøre hytterne. Afgang 09.30 og med et stop undervejs, på den store Shell tank ved Lund, hvor alle spiste Pyt i Panna. Herefter blev der taget afsked mellem alle og kursen blev sat mod DK.

 

Vi/undertegnede havde aftalt med Team Kallestrup at vi sammen med dem gjorde holdt i Karlslunde og fik en kop kaffe, da de havde en del ventetid før de kunne komme med færgen i Kalundborg til Samsø. Der var derfor lidt tid til at reflektere lidt over turen og takke hinanden for denne gang og på gensyn i 2010.
se her Team Kallestrups hilsen efter hjemkomsten.

 

Det endelige resultat af turen blev nedenstående, samt en masse kammeratlig hygge.

Team Alma - Tommy Laks 6,2 kg

Team Alma - Jens Laks 5,1 kg

Team Svanen - Peter Laks 6,0 kg

Team Onkel Hans - Hans Laks 7,6 kg

Team Jeanne d'Arc - Jørgen Laks 6,2 kg

 

Med de bedste fiskehilsner til alle, og på gensyn i 2010

Jørgen og Jane ”Team Jeanne d’Arc”

Fotogalleri 1    Fotogalleri 2