PUKAVIK
14-21.05.06

 

Søndag kl. 9.30 mødtes 6 bådteam fra Næstvedbådene, i Boserupskoven øst for Næstved, for at tage på den årlige Laksetur til Pukavik i Sverige. Over formiddagskaffen blev der talt om det forestående fiskeri, hvor forventningerne var lidt afdæmpede pga. de meldinger der var kommet fra det svenske.
 

Team Mette (Freddi) med gast Anders fra (Team Paroni) var allerede i Pukavik og havde fisket siden tirsdag. Fra onsdag havde de været med i konkurrencen Laxefestivalen sammen med ca. 60 andre bådteam.

Konkurrence sluttede lørdag uden at Team Mette havde haft et eneste hug. Men som Freddi siger ”der er så dejligt i Karlhamn”

Fiskeriet havde været så dårligt at man ikke engang kunne få uddelt alle præmier. Efterfølgende statistik viste da også at man ”bare” skulle fiske i ca. 310 timer, så fik man Laks.

 

Med de dystre meldinger, startede kortegen op kl. 10.00 med kurs mod Karlshamn. Som altid blev der holdt et hvil på rastepladsen Skånegården der ligger lige når man er kommet igennem betalingsanlægget efter broen. Her var der nu stødt yderligere et par både til, så efter et kort hvil fortsatte de 8 team mod Karlshamn.

 

Kl. ca. 14.00 ankom alle til *Kollevik campingplads/hytteby i Karlshamn, og efter udlevering af nøgler til vores hytter, blev der lynhurtigt udpakket og bådene blev så småt gjort klar til mandagens fiskeri.

* For ikke kendte er Kollevik beliggende få hundrede meter fra Väggahavnen som ligger i den sydøstlige del af Karlshamn.  På højre side af Kolleviksvejen der kommer op nede fra havnen er der campingplads

og modsat i et kuperet terræn med Bøgeskov, anden bevoksning, græs og klipper ligger der 40 hytter.

Hytter der er indrettet med et pænt stort opholdsrum, med to sofaer/senge, samt med åbent køkken, hvor der er lidt spartansk med køkkenredskaber. Ud over det et lille kammer med en køjeseng og et pænt toilet/bad med bruseniche. Hver hytte er hævet fra 0,5 til 1 meter over terræn, og via en trappe op er der ved indgangsdøren en overdækket terrasse  med bænk, bord og stole. En enkelt hytte er handicapvenlig således at der en lige rampe ind på terrassen.

 

Der var indkaldt til teammøde ved hytte 6, kl. 20.30, hvor Freddi fortalte om hans oplevelser i den forgangne uge i Laxefestivalen. Der blev endvidere informeret om at der var en række sponserpræmier, således at den største Laksefisk fanget hver dag de følgende 5 dage blev præmieret. Der ville desuden være præmie til 3 største fisk sammenlagt på de 5 dage.

Der aftaltes at holde teammøde samme tidspunkt de følgende dage, for præmieoverrækkelse og oplysning om vejrudsigten for den næste dag.

 

Mandag morgen mellem 5 og 7 var alle både på vandet. De fleste fra Väggahavnen og et par enkelte kørte de 60 km op til Hässelø ( ligger mellem Ronneby og Karlskrona) for at prøve om fiskeriet skulle være bedre der.

En enkelt, gasten på John på Team Jeanne d’Arc, valgte at blive i land da en ”visdomstand” lige netop havde valgt at gøre knuder. Et tandlægebesøg resulterede i en tid til operation af tanden onsdag kl. 15.00.

 

Efter ca. 1½ times fiskeri kom der melding på VHF radioen fra Team Svanen at de nu havde turens første Laks i båden.  En Laks der der blev taget på en af vores kendte pladser, Trekanten ca. 10 mil sydøst for Ternö. Skipper John havde valgt at ændre dybden han fiskede i, og derfor blev downriggeren sænket 10 fod længere ned. I det øjeblik at stangen på stackeren blev strammet op blev den udløst og der var med det samme fast fisk. Da John var ”lidt” i tvivl om det nu var laks eller torsk, blev den bare tvunget op og ind til båden uden at noget af det øvrige grej blev taget op (svenskermaner). Da John blev klar over at det var Laks fik gasten Peter lige besked på at den skulle nettes første gang. Ind til båden og i nettet som planlagt, hvorefter en flot Laks kunne løftes ind på dørken.

Efter vejning af dyret kunne det konstateres at den vejede 13,00 kg, hvilket var ny personlig rekord for John.

Efter opkaldet på VHF’en spredte der sig en forventning rundt til de øvrige både om at nu var Laksen ”kommet”. Det skulle senere vise sig at der ikke blev fanget flere denne dag.

 

      

John "Team Svanen" med Laksen på 13,0 kg - ny personlig rekord. 
 

De efterfølgende dage blev der hver aften lovet dårligt vejr, med vind og regnbyger. Dette viste sig ikke at holde og for dem der ville/kunne holde modet oppe blev der fisket hver dag.

Enkelte, havde korte kontakter med fisk men ikke noget der kom i båden. Enkelte andre Danske både fik en enkelt fisk i ny og næ, men med et halvt hundrede både ude hver dag skulle det jo også kunne lade sig gøre.

 

Det mest opløftende i løbet af ugen var at John fik taget den sidste visdom til svensk pris, og at Team Rasmus på trods af motorproblemer allerede mandag (motoralarm) ved en opringning til en af sponsorer-ne, Vestsjællands Marineservice, kunne få stillet diagnosen og afhjulpet problemet således at der kunne fiskes uden at være nervøs for materiel og sikkerhed.

 

Efter meget regn torsdag var der lovet et rigtigt møgvejr fredag, med vind helt op til 8-14 m. Dette viste sig

ikke at holde stik, men det blev derimod et pragtfuldt fiskevejr.

Det skulle så også vise sig at det blev dagen hvor der igen blev fanget fisk. Sidst på eftermiddagen, på tidspunkter hvor de fleste var ved at opgive blev det til endnu en Laks til Team Svanen. Denne gang til gasten Peter der kunne fighte en Laks på 3,5 kg. Skipper Søren på Team Bamseline kunne næsten samtidig lande en ”lille” Laks på 2,2 kg.

 

Fredag aften blev der således gjort status og præmier uddelt. Dagens præmie for største fisk gik til Peter fra Team Svanen. Til de 3 største der var fanget på hele ugen var der jo også præmier og dette var let at finde fordelingen på, fordi der jo kun var fanget de 3 fisk.

Så John, Team Svanen kunne kåres til Pukaviksmester 2006  med en Laks på 13,0 kg. Efterfølgende kom dagens fangster fra, Peter også Team Svanen på andenpladsen og Søren, Team Bamseline på tredjepladsen.

De 3 dages præmier, som ikke kunne afhændes, da der ikke var fanget fisk, er det besluttet at bruge ved en sensommerkonkurrence efter f.eks. fladfisk i dansk vand.

Hvis man efterfølgende skal lave lidt statistik kunne dette gøres på følgende måde, 5 dage x 8 timer x 10 både er lig med 400 timer / 3 laks, svarende til ca. 133 timer pr. laks.

Noget bedre end snittet ved Laxefestivalen!!

Efterfølgende blev der fredag aften hygget lidt da de fleste nok havde besluttet sig at pakke og tage hjem lørdag, fordi vejrudsigten ikke så for lovende ud.

 

Dette var Pukaviksturen 2006 for Næstvedbådene og vi takker sponsorerne for deres gaver ved vore lille konkurrence.

Sponsorer: Choko-land, DK-Benzin Præstøvej, Hunters Universe Megacenteret, West Køge, Jan & Bo, Vestsjællands-Marineservice,  NDI Nordisk Dæk Import, Jagt & Fiskemagasinet Kbh. samt NS48

 

På vegne af de deltagende Team og på gensyn i 2007.

Jørgen ”Team Jeanne d’Arc”

 


        

 John for overrakt førstepræmie af Freddi                      Hele holdet fra Næstvedbådene samlet.