Marker nedenstående og print den ud, så er du ikke i tvivl næste gang en af de små bider på.

KONDITIONSFAKTOR - FULTONS FORMEL
Hvis vægten er lavere end i nedenstående beregninger, er konditionsfaktoren under 1.
                     
CM GR CM GR CM GR CM GR CM GR CM GR
40 640 60 2160 80 5120 100 10000 120 17280 140 27440
41 689 61 2270 81 5314 101 10303 121 17716 141 28032
42 741 62 2383 82 5514 102 10612 122 18158 142 28633
43 795 63 2500 83 5718 103 10927 123 18609 143 29242
44 852 64 2621 84 5927 104 11249 124 19066 144 29860
45 911 65 2746 85 6141 105 11576 125 19531 145 30486
46 973 66 2875 86 6361 106 11910 126 20004 146 31121
47 1038 67 3008 87 6585 107 12250 127 20484 147 31765
48 1106 68 3144 88 6815 108 12597 128 20972 148 32418
49 1176 69 3285 89 7050 109 12950 129 21467 149 33079
50 1250 70 3430 90 7290 110 13310 130 21970 150 33750
51 1327 71 3579 91 7536 111 13676 131 22481 151 34430
52 1406 72 3732 92 7787 112 14049 132 23000 152 35118
53 1489 73 3890 93 8044 113 14429 133 23526 153 35816
54 1575 74 4052 94 8306 114 14815 134 24061 154 36523
55 1664 75 4219 95 8574 115 15209 135 24604 155 37239
56 1756 76 4390 96 8847 116 15609 136 25155 156 37964
57 1852 77 4565 97 9127 117 16016 137 25714 157 38699
58 1951 78 4746 98 9412 118 16430 138 26281 158 39443
59 2054 79 4930 99 9703 119 16852 139 26856 159 40197
Konditionsfaktoren anvendes som hjælpeværktøj i forbindelse med vurdering af en fanget
havørreds/laks's kondition.                
Faktoren giver et billede af fiskens foderstand. Generelt bør fisk med en faktor under 1 genud-
sættes, da disse ofte kun vil have begrænset nytteværdi.        
                       
Konditionsfaktoren kan beregnes efter flere formler, normalt anvendes nedenstående formel:
Konditionsfaktoren = (Vægt * 100)/(Længde3)