PUKAVIKEN 2002 - historien om Ubåden

Det er uge 20 2002, og Næstvedbådene er på plads i Pukaviken. Det er torsdag og 4-5 af bådene har valgt at køre de ca. 60 km op til Hasslö, hvor der meget kort sejlads ud til fiskepladserne.

Det er efterhånden blevet midt på eftermiddagen,og pludselig kommer der et opkald på kanal 8 på VHF-radioen. Det er Rud fra "Team Rubi" der i sin kikkert  har observeret en ubåd i området.
Per Bülov "Team Havlit", der jo altid er klar med en kvik bemærkning på VHF'en  kalder op, og og siger at han vil klargøre et par dybvandsbomber (sort guld)
Det skal lige indskydes at Bülov er "gammel" militærmand - ved artilleriet!

Efter ca. et kvarters tid, er Rubi så tæt på Ubåden at han kan se at det bærer dansk flag. Dette meddeler han over VHF'en, hvor efter Havlit melder tilbage at dybvandsbomberne bliver udskiftet med øvelsesbomber (coca cola)

Når Havlit keder sig på vandet, skal der altid ske et eller andet på VHF'en, så han har også her fået en ide. Han går på kanal 16, med følgende opkald.
- Dansk trollingbåd, Havlit, kalder dansk ubåd, ved Karlskrona.
Efter kort tid besvares opkaldet - Dansk undervandsbåd, Kronborg, kalder dansk trollingbåd Havlit, gå til kanal 12.
Bülov skifter hurtigt til ønskede kanal, og har her en samtale med næstkommanderende, hvor han bl.a. fortæller at vi er 15 trollingbåde fra Næstvedbådene der er på laksefiskeri i Pukaviken.
Efter en kort samtale, ønsker næstkommanderende på undervandsbåden, samtlige trollingbåde en fortsat god tur samt et "knæk og bræk". Bülov ønsker ligeledes alle på undervandsbåden, der har fortalt at de skal til Frederikshavn, god tur hjem.

Bülov vender tilbage på kanal 8, Næstvedbådene's vanlige samtalekanal, og fortæller om sin samtale med undervandsbåden, hvilket selvfølgelig giver anledning til meget morskab og bemærkninger.
Selv om de fleste af Næstvedbådene er taget ud fra Karlshamn, er en del taget ud østover  fra Ternø, og med den radio Bülov har (kan mindst nå til Polen) har de fleste hørt hvad der foregået.

Efterfølgende går der nu ca. en halv times tid. Bülov er gået tilbage på kanal 16, og bliver igen kaldt op af  undervandsbåden Kronborg, og bliver bedt om at gå på kanl 12. Bülov informerer hurtigt Næstvedbådene på kanal 8 om opkaldet, hvorefter alle går til kanal 12.
Det er nu øversbefalende, kaptajnen på undervandsbåden Kronborg der har kaldt op. Han fortæller at der ombord er en besætning på 27 mand, og at de har været på værft med  undervandsbåden Kronborg i Sverige. En undervandsbåd det Dansk Søværn tidligere har købt af svenskerne. De er som sagt nu på vej til Frederikshavn.
Havlit fortæller endnu engang om hvem vi er, og hvorfor vi lige netop ligger og roder rundt ude i Østersøen ud for Karlskrona.
Kaptajnen er nu interesseret i om Bülov/Havlit har laks ombord, fordi besætningen på undervandsbåden, godt kunne tænke sig en gang laks til middag.
Med skam må Bülov meddele at dagen ikke har været så heldig, så han desværre (for nuværende) ikke har laks ombord.
(Kan nogen forestille sig Havlit lægge til på siden af en undervandsbåd, ude i Østersøen, og lange en laks op i tårnet - ja jeg kunne godt)
Som altid er Bülov god for en god ide, så derfor beder han Kaptajnen lægge kursen om til  nordlig 56.03.00 østlig 15.25.03, hvor et par trollingstænger  så vil være klargjort. Så kunne kaptajnen jo låne disse og så selv prøve på vejen op mod Ternø, hvor de så kunne overlades til en af de andre fra Næstvedbådene.
Kaptajnen må nu meddele at de desværre ikke har tid til trollingfart, da de skal være i Frederikshavn lørdag morgen - Pinselørdag, så han vil hermed ønske Næstvedbådene fortsat god tur samt et knæk og bræk.

Nu skulle man tro historien var slut, men nej ikke helt, fordi en times tid senere bliver området overfløjet af et svensk Jagerfly i lav høj, og selvfølgelig skulle Bülov lige spørges om ikke han skulle prøve et opkald til denne. (dette nåede han vist ikke før flyet var oppe i den Botniske Bukt.)

Jeg tror alle som overhørte ovenstående fik en sjov oplevelse ud af det, om ikke andet så da Bülov om aftenen, over et par  dybvandsbomber, endnu engang fortalte historien.

Aktiver et af nedenstående links.

Dåben Kronborgs dåb.                                                               

Historie Kronborgs historie.                                           

 

Video Bülov "Team Havlit" har har tidligere mødt en Ubåd.